EĞİTİMİN AMACI:
Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önleyebilmek amacıyla olay yerinde, mevcut araç ve gereçlerle ilaçsız uygulamaları yapacak ilk yardımcı yetiştirmektir.
EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR:
18 yaşını aşmış, en az ilkokul mezunu her birey bu eğitime katılabilir.
EĞİTİM SÜRESİ:
Temel ilk yardım eğitimi 2 gün /16 saat sürmektedir.
KATILIMCI SAYISI:
Eğitimler en az 7, en fazla 20 katılımcının katılımı ile eğitimin etkin olabilmesi için her 7 katılımcıya 1 eğitmen görevlendirilerek gerçekleştirilmektedir.
EĞİTİM YERİ:
HIZIROĞLU Özel Eğitim Merkezi olarak bünyemizde yer alan eğitim salonlarında gerçekleştirilecek eğitimlere bireysel veya toplu olarak katılım sağlanabilir.
Talep üzerine, 7 ve üzeri katılımcı sayısı bulunması ve yönetmelik şartlarına uygun eğitim salonu bulundurulması halinde, istenilen tarihte firmanız bünyesinde de eğitim alabilirsiniz.
EĞİTİM PROGRAMI:
Eğitimin programı, Uluslararası standartlara ve kriterlere göre belirlenmiş olup, (ERC–European Resuscitation Council, AHA–American Heart Association – Amerikan Kalp Cemiyeti) Sağlık Bakanlığı’nca onaylanmış İlk Yardım Yönetmeliği’nde yer alan içeriğe sahiptir. Vaka çalışmaları, role-playler, video sunumları ile teorik ve pratik uygulamaları içermektedir.
EĞİTİM KADROSU:
Eğitimlerimiz Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış İlk Yardım Eğitimci sertifikasına sahip, alanında uzman eğitmenlerimiz tarafından yapılmaktadır.
KİMLER BELGE ALMAYA HAK KAZANABİLİR:
Katılımcıların 2 sınav hakkı bulunmaktadır. Eğitimin ölçme ve değerlendirmesi İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmektedir. Sınavlar eğitim tamamlandıktan sonra İzmir İl Ambulans Servisi Başhekimliği’ nde (Narlıdere) mesai saatleri dışında gerçekleştirilir.
Sınav iki bölümden oluşmaktadır;
1. Bölüm (Teorik Sınav); 30 dakika sürer ve 20 tane çoktan seçmeli test sorusundan oluşmaktadır. Bu bölüm tamamıyla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından denetlenmektedir.
2. Bölüm (Pratik Sınav); katılımcı başına 10-15 dakika sürer, uygulama sorularından oluşmaktadır. Bu bölümde İl Sağlık Müdürlüğü denetmeni ile birlikte kurumumuzdan bir eğitmen de görev almaktadır.
Geçme Notları: Her iki bölümden 85 ve üzeri puan alan katılımcılar başarılı sayılmakta ve sertifika almaya hak kazanmaktadır. Teorik bölümden 85 altı puan alan katılımcılar pratik bölüme giremezler.
Sınavı başarı ile tamamlayan kursiyerlerimiz için hem İlk yardımcı sertifikası hem de İlk yardımcı kimlik kartı basılarak İl Sağlık Müdürlüğü’nce onaylanır. Onaylanan kart ve sertifikalar kursiyerlerimize teslim edilir.
KATILIMCILARDAN EĞİTİM ESNASINDA İSTENİLEN EVRAKLAR:
T.C. Kimlik No’lu nüfus cüzdanı fotokopisi veya T.C. Kimlik No’lu ehliyet fotokopisi
1 adet vesikalık fotoğraf
Öğrenim durumu belgesi veya diploma fotokopisi
Temel İlk yardım Eğitimleri ile ilgili ayrıntılı bilgi için lütfen iletişime geçiniz.